Sen belki de bu mektubu aslinda sana yazdigimi hic bilmeden okuyacaksin.
Ben senin bunu okurken parmaginla yanagina dokundugunu gözlerini hafifce kistigi saclarini kulaginin ardina attigini görmeyecegim.
Elimin uzanamadigi yerlere kelimelerimle sokulmaya calismamin kirilgan harflerden kurulmus görünmez bir köprüden sana dogru yürürken düsmekten böylesine korkmamin sana tek bir bakisla anlatabilecegime inandigim ve bir cogunun belki bir ismi bile olmayan bircok duygunun her birine isimler bulmaya ugraşmamin beni nasil yaralayip yordugunu bilmeyeceksin.
İlerde bir gün bana cok karmasik ve anlasilmaz gözükecek olsalar da su anda bana kendime saplamak icin elimde tuttugum celik bir bicak gibi sade ve icmeye hazirlandigim zehirli bir su gibi berrak gözüken duygularimin keskin ve yakici tadini onlarin üstünü örten sözcüklerin altindan cikarip cikarmamakta duydugum kararsızligi da herhalde sana hic anlatamayacagim.
Halbuki bütün korkunclugu sadeliginde gizli olan duygularim o kadar acik ki.
Yalnizim.
Kendimi yalniz hissediyorum ki bu yalnizliktanda kötü.
Benim yalnizligimi ve kendimi yalniz hissetmemin yalnizliktan da kötü
oldugunu anlayacak senden baska kimse yok.
Ve sen de yoksun.
Belkide hic olmayacaksin.
Sözcüklerden olusturmaya calistigim bir köprüden sana ulasmaya calisacagim.
Ve biliyor musun sen bütün bunları okurken ben yazdiklimi sakaci gülüslerimle reddecegim.
Beni bir gün görürsen gördügünün bu satirlari sana yazan adam olduguma inanmayacaksin.
Duydugum aski özlemi ve bunlari duymaktan duydugum korkuyu güvenli bir durusun ardina saklanacagim.Yüzümde satirlarımdan bir iz aradigimda onlar orda ormayacak.Sana nasil yalvardigimi hic isitmeyeceksin siradan bir 'Nasilsin' sözcügü saklayacak o yalvarisi.
Ama bütün bunlar bu sahte kibir bu sakaci gülüs bu siradan 'Nasilsin' sözü bu güvenli durus icimdeki sesi dindirmeyecek.
Bütün bunlara hic aldirmadan bana sarilmani bekleyecegim bazen benden babandan korktugun gibi korktugunu bazen beni cocugunu oksar gibi oksadigini görmek isteyecegim.
Aralarinda dolastigim kalabaliklar icinde benim yanlizligimi gören ve kendimi yanliz hissetmemin yanlizliklardanda kötü oldugunu sezen bir tek sen varsin.
O kadar sade ki duygularim.
Kirilgan bir köprüden sana dogru yürüyorum.
Sana ulasamazsam sesim ve kelimelerim sana degmezse ve sen bana bir daha dokunamazsan iste o zaman korkarim sonsuz ve sensiz bir bosluga yapayalniz düsecegim.
Beni tut herseye rağmen tut.
Bir günelbet bende son bulacakbir hikaye
Arasına serpiştirilen küçük öykülerde yaşanan yalnızlıklar.
Mahrem sayılan düşüncelerdile gelirken
Sessizliği kıran anlamlar hayat bulacak yarınlarda.
Karanlığa dönüşürkenayrılıklar darboğazındakelimeler
Bensaflığa adananniyetleri ayıklayacağım birbirsayfalardan.
Busayfalar hayat bulacakbiliyorumkirletilmiş yüreklerde
Tertemiz yazılacakyenidenyaşanacak yarınlar.
Suçumuzu kabul ederkenbir cellat edası olacak
Nidalara ayrılmışkaranlık dehlizlerde.
Özgürlüğün teslimiyetikanayan yaralardan ibaret
Ruhumunkırılmış acıları için olacak bu.
Bir geçmişinbir de geleceğinrüyalarına bulaşmış çirkinlikler
Sebebiyet verirse aydınlığabil ki günahın olacak bu senin.
Ölmeye hazırken günahlarında
Düşüncelerin olacakinancelladın.
Hiç açılmayan kapılardangir içeri
Kilitleri saklı olan odalarda bul kendini
Kilitlenmiş anılarda saklanmış tüm masumiyetinin arkasından
Gözyaşlarının güzelliğini esirgemekanayan yaralara.
KENDİNE İYİ BAK
“Kendine iyi bak” bir veda değilelveda cümlesidir çoğu zaman.O üç kelimeden çok daha fazlasını gizler içinde...
"Kendine iyi bak" çünkü bundan sonra ben yanında olmayacağım.
Olamayacağım.
İstesem de istemesem de.Sevdim bir zamanlar senihala seviyorum ve benden sonra da mutlu olmanı istiyorum.Olurda birgün dönersem seni iyi bulmak istiyorum.
"Kendine iyi bak" çünkü bundan sonra kendinden başkası olmayacak yanında sana bakacak.Ben olmayacağım.Kendine iyi bak ve beni düşünme.Çünkü bende seni düşünmeyeceğim artık.Arama sakın beniyazma çünkü ben yazmayacağım.
Sil beni yüreğinden çünkü ben sileceğim.Fakat yaşanılanpaylaşılan güzel şeyler hatırına sana yürekten mutluluklar diliyorum.Ve ben birdaha dönmemek üzere gidiyorum.
"Kendine iyi bak.Aramızda geçen herşeye rağmenbenden sonra iyi olduğunu bilmneyi tercih ederim.Aslında bilmem çok önemli değil iyi olduğunu varsayacağım ben.Seni birdaha asla görmemek üzere gidiyorum benseni kendinle başbaşayapayanlız bırakıyorum ben.Biliyorum kendini bırakacaksın benden sonra oyüzden iyi bak diyorum.Aslına bakarsan çok da fazla umursamıyorum"
Kendine iyi bak derler ve giderler.Tutkuyla sevenler bazen birden fazla söylerler bunu.Çünkü onları ayırmak eti tırnaktan ayırmak gibidir.Kolay kolay yapamaz onlar süreç çok acı vericidir yürek parçalayıcıdır.Her seferinde azalan umutlarla geri döner ve yine "Kendine İyi Bak" gözleriyle ayrılırlar.Taa ki umut da sevgi de tükeninceye kadar...
*Taki son elveda mezar sessizliğine bürününceye kadar*
Tutkunun ötesinde sevenler bir kez "Kendine İyi Bak" derler ve giderler.Onlar eti tırnaktan ayırmak yerine ölümü yeğlerler.Onlar bu acıyı bir kezden fazla kaldıramayacaklarını bilirler.
Kendine iyi bak derler ve giderler.Bu sözlerin içinde ihanet yok.Hiçbir zaman olamaz derler ve giderler.En büyük ihanet değilmidir aslında seni seveniihtiyacı olanı yüz üstü bırakıp gitmek.
Kendine iyi bak derler ve giderler.Seni suskunluğa mahkum edip giderler.Seni parçalara ayırıpen büyük parçayı yanlarına alıp giderler.Seni senden alıp giderler.Daha kötüsü suçlayamazsın onları tüm bunlar için.Kendine iyi bak deyip gidenin geçerli bir nedeni vardır elbet.Suçlatmaz kendini.Savaşmadıkları için kızarsın ama suçlayamazsın.Savaşmışlarsayenildikleri için kızarsın ama suçlayamazsın.
*Yenildiğin için kızarsın ama suçlayamazsın*
Ayrılığın kaçınılmazlığına inandırır senikendine iyi bak derler ve giderler.Elinden umutlarınıdüşlerinisevgilerini alıp giderler.Bir tek anıları bırakırlar geride bir de hatırladıkça gözyaşlarına boğulasın diye unutulmayan nağmeler.Arkalarına bakmadan çekip giderler eğer yanlız kalmışsan çünkü insafsızlıklarını görmek istemezler.Herşey o saniye orada bitsin kapansın bu sayfa isterler.
"Bitti" diyemedikleri için kendine iyi bak derler.
"Kırıldım ve affedemiyorum" diyemedikleri içinkendine iyi bak derler.
"Seni istemiyorum artık hayatımdan çıkaracağım ama bilki hiç unutöayacağım" diyemedikleri için kendine iyi bak derler.
"Biliyorum çok kanayacaksın ama daha iyisini yapamıyorum" diyemedikleri için kendine iyi bak derler.
Vicdanlarını rahatlatmak için kendine iyi bak derler çünkü o kan uzun süre akcaktır ve o yara asla kapanmayacaktır bilirler.
Kendine iyi bak bir noktadır çoğu zaman.Kendine iyi bak deme bana.Sadece kötülükler noktalansın isterim ben.Oysa sen iyisin...
*Sen gözümdeki ışık dudağımdaki tebessümsen içimdeki sevinçsin.Sen hayatıma renk katan sen yüreğimdeki çarpıntı sen hayatımdaki neşesin.Sen yolumu aydınlatan sen dert ortağım sen gönül yoldaşım sen bir tanesin.
Kendine iyi bak deme bana.Nokta koyma.Keşke böyle yaşanmasaydı bazı şeyler keşke affedebilsen beni keşke bende affedebilsem...Keşke döndürebilsek zamanı geriye.Keşke bugünkü aklımızla yaşasak herşeyi baştan.
Nafile...Ama yine de gitmesen olmazmı? Bitmesek olmazmı? Sen eksikken ben nasıl tam olurum? Senden kalan boşlıuğu kimlerle doldururum? Savaşsak aramıza giren şeytanla olmazmı? Hani büyük aşklar her türlü engeli aşardı hani gerçek dostluklar her sınavı geçerdi hani sevgi eninde sonunda kazanırdı? Hani hayatta hiç kirlenmeyecek değerler vardı? Hani en büyük zaferler en kanlı savaşların ardından kazanılırdı? Bunların hepsi yalan mı?...Sahiden.... gitmesen olmaz mı? Bitmesek olmaz mı? Peki o zaman...Senin istediğin gibi olsun...Öyleyse....Sen de "Kendine İyi Bak."